Φτιάξτε την πιο νόστιμη μπακλαβογαλατόπιτα, ακολουθώντας step by step τις οδηγίες της χρυσοχέρας Ντίνας Νικολάου!

Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Ανακατεύω και ρίχνω σιγά το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύω συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα. Μόλις η κρέμα δέσει την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω τα αυγά, τα προσθέτω στη κρέμα και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Για το μίγμα μπακλαβά: Σε ένα μπολ ενώνουμε την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Βουτυρώνω το ταψάκι και στρώνω ένα φύλλο κρούστας φροντίζωντας να εξέχει λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού. Το βουτυρώνω και το πασπαλίζω με λίγο από το μίγμα μπακλαβά. Συνεχίζω έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα μπακλαβά. 

Ρίχνω πάνω την κρύα κρέμα και την απλώνω με τη ράχη ενός κουταλιού. Τα φύλλα που εξέχουν τα τυλίγω σε ρολό πάνω από τη γέμιση.
Για την επιφάνεια: Χτυπάω το αυγό με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και κανέλα. Ψήνω για 45 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα φύλλα.
Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το γλυκό να κρύωσει για λίγο. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
 

ΥΛΙΚΑ
για ένα ταψί 32 εκ.
6 φύλλα κρούστας
½ φλυτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη
Για το μίγμα μπακλαβά
½ φλυτζάνι καρυδόψιχα, τριμμένη
½ φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρντισμένο
½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
1 πρέζα γαρίφαλο, σκόνη
Για την κρέμα
6 φλυτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
½ φλυτζάνι ζάχαρη
Για την επιφάνεια
4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
½ φλυτζάνι γάλα εβαπορέ

Πηγή: dinanikolaou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr