Σας θέλω πρωτότυπους στην κουζίνα: φτιάχνουμε τάρτα με μούρα, καρύδα και λάιμ - ο Ακης Πετρεντζίκης μας την δημιούργησε
Τάρτα με μούρα και λάιμ...Ενδιαφέρουσα και λίγο εξωτική τάρτα.. Αξίζει την προσοχή σας!
Τάρτα με μούρα και λάιμ...Ενδιαφέρουσα και λίγο εξωτική τάρτα.. Αξίζει την προσοχή σας. Από τον Άκη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr.
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Μερίδες: Οικογενειακή
Υλικά για γέμιση
4 Αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κούπα χυμό λάιμ
1 1/2 κούπα Κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα κρέμα καρύδας
1/2 κούπα Ζάχαρη άχνη
Υλικά για τάρτα
300 γραμμάρια μούρα
1 ζύμη για τάρτες
Πως το φτιάχνεις
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σύμφωνα με τη συνταγή και όταν παγώσει και μετά την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και αυτό το φύλλο το στρώνουμε σε μια 23άρα ταρτιέρα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο.
Μικρά μυστικά
Πάνω στο φύλλο στρώνουμε μια λαδόκολλα και επάνω της βάζουμε ρύζι ή ειδικά βαρίδια και ψήνουμε έτσι την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και επιστρέφουμε την τάρτα στο φούρνο όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Για τη γέμιση χτυπάμε απαλά τα υλικά της γέμισης εκτός από τα μούρα και το μείγμα το ρίχνουμε στη βάση της τάρτας. Επιστρέφουμε το ταψάκι στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά. Αφαιρούμε περιμένουμε να παγώσει και να πήξει καλά η κρέμα και ρίχνουμε στο τέλος επάνω τα μούρα και σερβίρουμε.
Η ζύμη της τάρτας είναι πολύ εύκολη και πρέπει να τη θυμόσαστε καλά. Φυσικά μπορείτε να βάλετε έτοιμη ζύμη για τάρτες. Η τάρτα φυσικά γίνεται και με άλλα φρούτα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr