Ελεύθερος ο Χόσνι Μουμπάρακ για τους φόνους διαδηλωτών αλλά...υπό κράτηση για υπόθεση διαφθοράς!

Εντολή για την απελευθέρωση, υπό όρους, του πρώην προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, έδωσε η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη. Ο Μουμπάρακ, ωστόσο, ο οποίος διώκεται για το θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών, θα παραμείνει υπό κράτηση, στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Εντολή για την απελευθέρωση, υπό όρους, του πρώην προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, έδωσε η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη, όπως γράφει το protothema.gr. Ο Μουμπάρακ, ωστόσο, ο οποίος διώκεται για το θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών, θα παραμείνει υπό κράτηση, στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.



"Το Εφετείο αποφάσισε την απελευθέρωση του Μουμπάρακ στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας διαδηλωτών, αλλά παραμένει υπό κράτηση, στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων" μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Nile News.

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου, ο οποίος κρατείται από τον Απρίλιο του 2011, ζήτησε την απελευθέρωσή του, με το επιχείρημα ότι η κράτηση του πελάτη του έχει υπερβεί τη μέγιστη περίοδο προσωρινής κράτησης, η οποία ανέρχεται σε δύο έτη.

Παρά τη σημερινή απόφαση του Εφετείου, ο Μουμπάρακ θα παραμείνει υπό κράτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση της Εισαγγελίας να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, στο πλαίσιο μιας νέας υπόθεσης διαφθοράς.

Ο Μουμπάρακ, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση στις 11 Φεβρουαρίου του 2011, μετά την εξέγερση που έγινε εναντίον του, καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2012 σε ισόβια κάθειρξη για την ευθύνη που φέρει για το θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο το Ακυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση αυτή και έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή νέας δίκης, η πρώτη συνεδρίαση της οποίας διεκόπη απότομα το περασμένο Σάββατο με την απόσυρση του δικαστή, ο οποίος κατηγορείται για την αθώωση αξιωματούχων του πρώην καθεστώτος σε μια άλλη δίκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr