Σιδηρά εν ζωή η Θάτσερ, χρυσή η κηδεία της: 12 εκ. ευρώ θα κοστίσει

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία εν όψει της μεθαυριανής "χρυσής" κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία εν όψει της μεθαυριανής "χρυσής" κηδείας της Μάργκαρετ Θάτσερ. 



Όπως αναφέρει το protothema.gr, ανήμερα της κηδείας της "Σιδηράς Κυρίας" που θα επιβαρύνει τους Βρετανούς φορολογούμενους με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο μέρος της επίσημης βιογραφίας της, που αναμένεται να εξελιχθεί σε μπεστ σέλερ. Με τίτλο «Not for Turning» το εν λόγω βιβλίο αποτελεί το πρώτο μέρος της τρίτομης εξουσιοδοτημένης βιογραφίας της Θάτσερ και είναι βέβαιο ότι θα εξαφανιστεί από τα ράφια των βιβλιοπωλείων μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Βιογράφος της βρετανίδας πολιτικού είναι ο Τσαρλς Μουρ, πρώην συντάκτης της βρετανικής ταμπλόιντ "Daily Telegraph", από όπου παραιτήθηκε το 2003, για να αφοσιωθεί στη γραπτή εξιστόρηση της ζωής της Θάτσερ, έργο που του είχε ανατεθεί ήδη από το 1997.

Την ώρα η βρετανική οικονομία περναέι δύσκολες ώρες καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται σε ύφεση, οι πολίτες της χώρας του Ντέιβιντ Κάμερον έχουν αρχίσει τις γκρίνιες για το υπέρογκο κόστος της κηδείας της πρώην πρωθυπουργού.

Η Θάτσερ θα ταφεί με στρατιωτικές τιμές ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δύο χιλιάδες είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Την ημέρα της κηδείας, η πομπή αναμένεται να ξεκινήσει από το Παλάτι του Γουέστμίνστερ και να κατευθυνθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Εχουν προσκληθεί πολιτικοί και φίλοι στην τελετή η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά το κοινό δεν θα έχει πρόσβαση. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της αποτέφρωσης που θα γίνει σε κλειστό κύκλο παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. Η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ αναμένεται να είναι η πιο μεγαλοπρεπής κηδεία Βρετανού πολιτικού έπειτα από εκείνη του Ουίνστον Τσώρτσιλ, το 1965. Αύριο , το φέρετρο θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι St Mary Undercroft στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ. Θα γίνει μια σύντομη τελετή κατά την άφιξη και το φέρετρο θα παραμείνει όλη τη νύχτα στο παρεκκλήσι. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, την ημέρα της κηδείας θα διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η πομπή και θα υπάρχει και χώρος συλλυπητηρίων στην ιστοσελίδα της Ντάουνινγκ Στριτ. Στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές στη διάρκεια τελετής, όπως είχε συμβεί και στην κηδεία της λαίδης Νταϊάνας και της βασιλομήτορος Ελισάβετ.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr