Μια τάρτα τόσο ξεχωριστή: Με λιαστές ντομάτες και σπαράγγια από τον masterchef Γιάννη Λουκάκο
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.com για την παραχωρηση της συνταγής
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ψήνουμε τη βάση της τάρτας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλατίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, τα δύο είδη τυριού, τις λιαστές ντομάτες, λίγο αλάτι και τα βότανα.
Στρώνουμε το μείγμα με τα σπαράγγια στη βάση κάθε τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ζύμη brisée (ζύμη για αλμυρή τάρτα)
100 γρ. βούτυρο
120 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
450 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
360 γρ. σπαράγγια πράσινα, βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
500 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγού
200 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
120 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
αλάτι
WHO IS WHO
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr