Απόψε ο Στέλιος Παρλιάρος στις 7 δημιουργεί: Κρέμε σοκολάτας με γλυκό κρασί & άλλα Αγ. Βαλεντίνου σοκοερωτευμένα γλυκά!
Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε τους κρόκους από έξι αυγά. Τους αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη. Μόλις το γάλα και η κρέμα βράσουν τα αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε συνέχεια και για αρκετή ώρα, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και γίνει αφράτο. Ομογενοποιούμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος με μαρίζ ή ραβδομπλέντερ. Ενώνουμε το μείγμα σοκολάτας με τα αυγά. Προσθέτουμε το γλυκό κρασί. Για καλύτερη υφή τοποθετούμε το σκεύος με το μείγμα πάνω σε ένα μεγαλύτερο μπωλ με παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για το μπισκότο μαλακώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Αλέθουμε το φιστίκι σε σκόνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα ασπράδια των αυγών και το λιωμένο βούτυρο. Όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν, βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Πάνω σε σιλικόνη ή λαδόκολλα τοποθετούμε έναν δίσκο με κυκλικά κενά διαμέτρου πέντε εκατοστών. Απλώνουμε με σπάτουλα σε λεπτή στρώση το μείγμα.
Ψήνουμε τα στρογγυλά μπισκότα στους 130°C για 20 έως 25 λεπτά.
Αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα κυρτώνουμε με την βοήθεια ενός κυλίνδρου. Γαρνίρουμε με μπισκότα το κρεμέ σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ:
- 70 γρ. γάλα πλήρες
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 250 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο
- 6 κρόκοι αυγών Αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. γλυκό κόκκινο κρασί
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ:
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 70 γρ. φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 ασπράδια αυγών - 60 γρ. Αυγά
Γλυκές Αλχημείες στον ΣΚΑΪ Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στις 19.00
Έχει δύναμη, ένταση και δεν θέλεις να τελειώσει…
Οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε ερωτευμένοι με τη σοκολάτα Ο Στέλιος
Παρλιάρος το γνωρίζει καλά. Και επειδή όλες οι σχέσεις χρειάζονται…ανανέωση
και εκπλήξεις για να κρατηθούν ζωντανές, θα μας προτείνει συνταγές που
αναζωπυρώνουν την παντοτινή μας αγάπη στις
Γλυκές Αλχημείες στον ΣΚΑΪ
Σάββατο, στις 19.00
Με τη δύναμη της βασίλισσας της ζαχαροπλαστικής, την μυρωδιά του φρέσκου
βουτύρου και την.. ανατροπή του μοσχοκάρυδου, ψήνεται στο φούρνο αλλά σε
μπέν μαρί. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ρευστότητα στο εσωτερικό του
υγρού κέικ σοκολάτας που σερβίρεται με σως σουμάδας για να γίνει ακόμη πιο
διαφορετικό.
Στο κρεμέ σοκολάτας, η ιδιαιτερότητα είναι η υφή του. Το γλυκό κόκκινο κρασί
έρχεται να προσθέσει ερεθίσματα στο παιχνίδι των αισθήσεων. Το γλυκό
συνοδεύει ένα εντυπωσιακό μπισκότο από φιστίκι αιγίνης. Τραγανό με γεύση
γεμάτη, κάνει υποχώρηση για να πάρει δεύτερο ρόλο σε αυτή τη συνταγή.
Τέλος το γλυκό σοκολάτας με ουίσκι θα δώσει τη σοφιστικέ νότα. Στη βάση του
παίζει το αμύγδαλο. Στην κρέμα του χορεύουν δύο διαφορετικές κουβερτούρες.
Σήμερα έχουμε γιορτή….
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr