Φτιάξτε τις πιο νόστιμες μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου σε 4 βήματα, εύκολα γρήγορα και απλά!
Ευχαριστούμε το icookgreek.com για την παραχώρηση της συνταγής
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
χυμό 1 λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας μέλι
12 μεγάλες φτερούγες κτοτόπουλου
λίγο ελαιόλαδο
2-3 φλιτζάνια ρύζι πιλάφι αρωματισμένο με κρόκο, για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε μπολ τη σάλτσα σόγιας με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μέλι, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τις φτερούγες, πετάτε τις άκρες και τις βυθίζετε στη μαρινάτα. Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα να μαριναριστούν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 °C. Βάζετε τις φτερούγες σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, για 30’-40’ περίπου.
Βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως με κίτρινο ρύζι αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr