«Αλμυρές γεύσεις, γλυκές απολαύσεις» - Αυτό είναι το βιβλίο με τις συνταγές ζαχαροπλαστικής της Μαρία Παυλοπούλου κόρης του υποψήφιου ΠτΔ! (φωτό)

Μια έκπληξη προέρχεται από την οικογένεια του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς η κόρη του όχι μόνο φημίζεται για την άριστη μαγειρική της, αλλά πρόσφατα εξέδωσε και βιβλίο με συνταγές. 

 

Ο λόγος για τη Μαρία Παυλοπούλου, η οποία κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο του Λιβάνη τις «Αλμυρές γεύσεις, γλυκές απολαύσεις», μια συλλογή από συνταγές. «Η Ελλάδα, τα νησιά της, ο γαλανός ουρανός, το πράσινο της γης είναι έμπνευση, μυρωδιά, γεύση, αύρα, όσφρηση. Αν τα παντρέψεις όλα μαζί, σου δίνουν το πιο λαχταριστό πιάτο. Γεμάτο άρωμα θάλασσας και ευωδιά βουνού. Συνταγές για όσους αγαπούν περισσότερο τα λαχανικά και τα φρούτα», αναφέρει η ίδια για το βιβλίο της.

Mαγείρισσα και η μητέρα της

Από μικρή είχε χόμπι να… ανακατεύεται με την κουζίνα και να πειραματίζεται με διάφορες συνταγές, συνδυάζοντας γεύσεις και υλικά. Έμπνευσή της ήταν, βέβαια, τα πιάτα της μητέρας της, Βλασίας, η οποία είναι γνωστό στο φιλικό περιβάλλον του πρώην υπουργού ότι είναι χρυσοχέρα. «Από μικρή ηλικία, παρακολουθώντας τη μητέρα της και τη θεία της, άρχισε να ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Οπότε η ιδέα για τη συγγραφή ενός βιβλίου που θα περιείχε όλα εκείνα τα φαγητά και τα γλυκά που την ενθουσιάζουν δεν άργησε να έρθει», λένε όσοι βρίσκονται κοντά στην οικογένεια και γνωρίζουν το πάθος της Μαρίας Παυλοπούλου για τη μαγειρική.

 

Ιδού η συνταγή για γεμιστά από την κόρη του Παυλοπούλου: Η Μαρία και το βιβλίο "Αλμυρές συνταγές, γλυκιές γεύσεις"

Υλικά

για 15 κομμάτια

5 Ντομάτες, 3 πιπεριές, 3 κολοκυθάκια, 4 μελιτζάνες 

2 κρεμμύδια ξερά 

1 σκελίδα σκόρδο 

χυμό από 2 ντομάτες 

3-4 κουταλιές λάδι 

1 ποτήρι του κρασιού νερό 

ένα κουταλάκι του γλυκού δυόσμο 

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι 

2 κουταλιές της σούπας σταφίδες 

αλάτι και πιπέρι 

15 κουταλιές της σούπας ρύζι (μια κουταλιά για κάθε λαχανικό) 

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Πλένουμε τα λαχανικά και αφαιρούμε τις σάρκες τους, τις οποίες και κρατάμε. 

Τις ντομάτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο ανάποδα, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. 

Σε ένα μπολ βάζουμε τις σάρκες από τα λαχανικά, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κουταλάκι δυόσμο, 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. 

Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα λαχανικά. 

Τα αραδιάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό από 2 ντομάτες, 3-4 κουταλιές λάδι και ένα ποτήρι του κρασιού νερό. 

Τέλος, πασπαλίζουμε την κορυφή από τις ντομάτες με λίγη ζάχαρη. 

Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. 

Μαγείρισσα και καθηγήτρια

Η όμορφη Μαρία, πάντως, δεν ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική. Μετά την αποφοίτησή της από την Ελληνογαλλική Σχολή των Ουρσουλίνων στο Ψυχικό, σχολείο στο οποίο ήταν μαθήτρια και η μητέρα της, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τώρα είναι αφοσιωμένη στη διδασκαλία.

«Δεν έχει καμία σχέση με άλλους πολιτικούς γόνους. Αντίθετα, είναι μια σεμνή και μετρημένη κοπέλα, η οποία αφήνει θετικές εντυπώσεις απ’ όπου περνά», λένε παλιοί συμφοιτητές της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μάλιστα και οι σπουδές της την έχουν επηρεάσει, καθώς πολλά αγαπημένα της πιάτα είναι από τη γαλλική κουζίνα, την οποία αγαπά και ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στο Παρίσι και από τότε είναι λάτρης των παριζιάνικων σπεσιαλιτέ.

Μελιτζάνες στον φούρνο από Μαρία Παυλοπούλου‏

ΥΛΙΚΑ

4 στρογγυλές μελιτζάνες 

3 τομάτες (τις 2 τις πολτοποιούμε και την τελευταία την κόβουμε σε ροδέλες) 

2 κρεμμύδια 

½ ματσάκι δυόσμο 

½ ματσάκι μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά) 

? φέτα τριμμένη 

αλάτι-πιπέρι. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες. 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν. 

Σταδιακά προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το σκόρδο προαιρετικά. 

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τις πολτοποιημένες ντομάτες. 

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου. 

Σε ένα πυρέξ αραδιάζουμε τις ροδέλες μελιτζάνας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας. 

Τέλος πασπαλίζουμε με φέτα τριμμένη και ψήνουμε το φαγητό για 30-40 λεπτά. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr