Αύριο απολογούνται οι 3 πιστολέρο της Μανωλαδας! 39, 27, και 21 ετών τα... παληκάρια φέρονται ως νταήδες του χωριού!

Την Δευτέρα πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή Αμαλιάδας οι τρεις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Την Δευτέρα πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή Αμαλιάδας οι τρεις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας.



Η εισαγγελέας Αμαλιάδος όπως αναφέρει το Έθνος, έχει ασκήσει εναντίον των τριών συλληφθέντων ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Όσο αφορά την πλευρά των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος του 39χρονου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο πελάτης τους αρνείται την εμπλοκή του στο περιστατικό και πρόσθεσε ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά.

Ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου, ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά. Ακόμη υποστήριξε ότι δεν ευθύνονται οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών. Για τις συνθήκες της σύλληψης των δύο εκ των τριών σημείωσε ότι, ο ίδιος είχε ενημερώσει την Αστυνομία, πως επρόκειτο να παραδοθούν, αλλά ακολούθησε η σύλληψη μέσα στο γραφείο του.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Αμαλιάδας και ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν τις καλλιέργειες φράουλας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου.

«Νταήδες» του χωριού οι τρείς πιστολέρο

Συνελήφθησαν τελικά χθες στην Ηλεία οι τρεις «πιστολέρο», που το απόγευμα της Τετάρτης πυροβόλησαν στο ψαχνό αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.



Αρχικά συνελήφθη ο 21χρονος Κώστας Χαλούλος στην πόλη της Αμαλιάδας, ενώ στη συνέχεια, σε δικηγορικό γραφείο όπου είχαν καταφύγει, εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο, ο 27χρονος αδερφός του Γιώργος Χαλούλος και ο 39χρονος Θεόδωρος Αποστολόπουλος.

Στο μεταξύ, ακόμη δύο ντόπιοι συνελήφθησαν για υπόθαλψη εγκληματία, ο ένας γιατί φιλοξένησε τους δύο στην περιοχή της Πηνείας για κάποιες ώρες κατά το πρώτο βράδυ αναζήτησής τους και ο δεύτερος γιατί το βράδυ της Πέμπτης προσέφερε άσυλο και στους τρεις στην περιοχή Ρουπάκι.

Οπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις επιστάτες του κτήματος έμειναν μαζί κατά τις ώρες που η Αστυνομία τούς ζητούσε. Πιθανότατα, μάλιστα, η επίσκεψη του 27χρονου και του 39χρονου σε δικηγόρο, όπου και συνελήφθησαν, να υποδηλώνει ότι θα κρατήσουν κοινή υπερασπιστική γραμμή ενώπιον των δικαστικών αρχών.
«Νταήδες» του χωριού οι τρείς πιστολέρο

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος και ο 39χρονος είναι τα ίδια πρόσωπα που τον Αύγουστο του 2012 είχαν σύρει με το αυτοκίνητό τους Αιγύπτιο μετανάστη ύστερα από λογομαχία για οικονομικές διαφορές. Σε βάρος και των δύο εκκρεμεί η κατηγορία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς το δικαστήριο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τώρα ποιος τελικά πυροβόλησε το απόγευμα της Τετάρτης και προκάλεσε τα τραύματα στους εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι κρατούσαν δύο κυνηγετικά όπλα και ένα πιστόλι. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι τα περισσότερα τραύματα στους αλλοδαπούς προκάλεσαν σκάγια από καραμπίνα, καθώς το πιστόλι φαίνεται -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- πως πυροβολούσε στον αέρα.

Στο μεταξύ, την περιοχή της Ηλείας επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, που αρχικά ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας και στη συνέχεια επισκέφθηκε καταυλισμό μεταναστών στη Μανωλάδα, αλλά και τα θύματα της επίθεσης που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Τον υπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του -μεταξύ άλλων- ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ν. Παπαγιαννόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Ι. Δικόπουλος και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής Δ. Μουστακαλής.

Ο Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε για τα γενικότερα προβλήματα της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας στην περιοχή, όπως και της διαβίωσης μεταναστών κάτω από απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες.

«Θα ήθελα να πω ότι αυτό το οποίο συνέβη εδώ δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα, αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Και σαν τέτοιο είναι εντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο υπουργός.

«Δεν έχω όμως την παραμικρή δυσκολία να αποδεχτώ, όσον αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι το κράτος δεν υπήρξε πάντοτε παρών. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται».

Μετά τη σύλληψη των δραστών, πρόσθεσε: «Οι διωκτικές αρχές απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι ο Νόμος στην πατρίδα μας εφαρμόζεται σε κάθε κατεύθυνση».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ξεκαθάρισε ότι κανένα από τα θύματα δεν κρατείται και δεν υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί, ενώ επεσήμανε ότι ήδη τέθηκε σε ισχύ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας διάταξη η οποία επιτρέπει στην Ελληνική Αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ετοιμοι για καβγά με το παραμικρό

Ως «άνθρωποι οξύθυμοι που μπορούν να τσακωθούν πολύ εύκολα» περιγράφονται από κατοίκους της Νέας Μανωλάδας οι τρεις επιστάτες που άνοιξαν πυρ εναντίον των εργαζομένων μεταναστών στις καλλιέργειες φράουλας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στο χωριό, είναι γνωστοί σε όλους για το πόσο εύκολα χάνουν τον έλεγχο των πράξεών τους και μπλέκονται σε καβγάδες με κάθε ευκαιρία.

Με λίγα λόγια θεωρούνται οι νταήδες του χωριού. «Αν και δεν έχουν δώσει αφορμές με κατοίκους του χωριού, έχουν πρωταγωνιστήσει συχνά σε επεισόδια.

Το χωριό μας έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στη Δ' Εθνική. Σχεδόν σε κάθε αγώνα της οι άνθρωποι αυτοί βρίζουν ή έρχονται στα χέρια με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας», λένε οι συγχωριανοί τους.

Οι δύο νεότεροι εκ των τριών πιστολέρο είναι αδέρφια από καλή οικογένεια του χωριού. Οι γονείς τους έχουν επιχείρηση παραγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων και κάποιες μικρές εκτάσεις γης στις οποίες καλλιεργούν φράουλα.

Αποφάσισαν να εργαστούν ως επιστάτες στις καλλιέργειες του 57χρονου που συνελήφθη και κατηγορείται για ηθική αυτουργία, επειδή οι εκτάσεις της οικογένειάς τους δεν ήταν αρκετές για να τους δώσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα. «Η οικογένειά τους έχει οικονομική άνεση, αλλά τα δύο αδέρφια ήθελαν να είναι ανεξάρτητοι», λένε οι συγχωριανοί τους.

Ο 38χρονος, ο οποίος είναι παντρεμένος, φέρεται να είχε λάβει κι αυτός μέρος μαζί με τον 27χρονο συγκατηγορούμενό του στον διασυρμό του Αιγύπτιου μετανάστη, ο οποίος σύρθηκε με αυτοκίνητο και διαπομπεύτηκε στους δρόμους του χωριού πέρυσι το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις συλληφθέντες κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr