Top Woman η Natalie Massenet του κορυφαίου site πώλησης ρούχων Net-a-Porter - 70εκ. λίρες η συγχώνευση με τη Yoox!

Η Natalie Massenet,  είναι μία πραγματική Top Woman.

Σε πολύ νεαρή ηλικία οραματίστηκε έναν κόσμο στον οποίο θα πλήρωνες μία μικρή περιουσία για ένα τζιν παντελόνι, και θα είχες ότι fashion item επιθυμούσες, κάνοντας μόνο ένα κλικ στην ιστοσελίδα της, το γνωστό σε όλους μας Net-a-Porter.

Η Natalie Massenet επιπλέον, είχε εργαστεί για χρόνια ως fashion editor σε πολύ μεγάλα περιοδικά όπως το«W», το «Tatler», το «Women’s Wear Daily». Η ιδέα για το Net-a-Porter της ήρθε όταν στα πλαίσια μιας φωτογράφισης, προσπαθούσε να συλλέξει προϊόντα από το internet και επιχειρηματική της αυτή δραστηριότητα ξεκίνησε από το διαμέρισμα της, με κόστος 1,2 εκατομμύρια αγγλικές λίρες το οποίο και έδωσε ο σύζυγος της.

Το 2001, η Massenet έπεισε τον  Roland Mouret να πουλήσει την πρώτη του συλλογή μέσω του site της. Έκτοτε, οίκοι όπως οι Marc Jacobs, Chloe, Jimmy Choo, Burberry, Alexander Mac Queen,  Narciso Rodriguez,  Fendi,  Dolce & Gabbana, Lanvin και Marc Jacobs εμπιστεύονται ολόκληρες συλλογές τους για καταχώρηση και πώληση από το Net-a-Porter.

Μέχρι το 2004, η εταιρεία ήταν τόσο κερδοφόρα, ώστε κατάφερε να κερδίσει  το βραβείο καλύτερου online καταστήματος στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας. 

Από το Σεπτέμβριο του 2013, η Net-a-Porter, απασχολεί περίπου 600 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στο Χονγκ Κονγκ και σήμερα, 2 χρόνια μετά αναμένουμε όλοι την ανακοίνωση της συγχώνευσης του Net-a-Porter με την Yoox που θα επιφέρει στην Natalie Massinet κέρδος 70 εκατομμυρίων δολαρίων!

Όχι κι άσχημα, δεν νομίζετε;

Πηγή: vogue.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ