Ο Δ. Σκαρμούτσος μπαίνει στην κουζίνα μας για τα πιο εύγευστα μαυρομάτικα με πιπεριές Φλωρίνης!

Μια ελαφριά συνταγή, κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λευκό ξίδι
120 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μπολ τα μαυρομάτικα φασόλια να μουλιάσουν και την επόμενη ημέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε από το νερό και τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. 

Ξεπλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές Φλωρίνης, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. 

Στη συνέχεια τις ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε κρατήσει τα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια και προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και τον μαϊντανό. 

Ανακατεύουμε ξανά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. 
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.  

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr