Μείνετε πιστοί στα ήθη και τις παραδόσεις μας με τα ωραιότερα λαμπριάτικα κουλούρια της κυρά Ρήνης
Η συνταγή είναι της κυρά Ρήνης από το Καγιάνι Λέσβου. Το τετράδιο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της το οποίο μετράει ήδη 6 δεκαετίες ζωής ήρθε η ώρα να ανοίξει και πάλι...
Υλικά
2,5 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι αμμωνία
αλεύρι όσο σηκώσει
6 αυγά
3 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκυς χτυπημένους κι αυτούς. Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε την αμμωνία. Ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει.
Ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα κρόκων-ζάχαρης και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με τις βανίλιες.
Κατόπιν ρίχνουμε αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να δέσει η ζύμη χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή. Πλάθουμε τα κουλούρια στα σχήματα που επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα περνάμε από πάνω με λίγο χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25'.
Πηγή: www.lesvoskitchen.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr