Λαχταριστές πένες με λαχανικά «primavera» από τον master chef Γιάννη Λουκάκο

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να αρχίσει καλά η εβδομάδα!

ΥΛΙΚΑ

Για τις πένες με λαχανικά
500 γρ. πένες 
80 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μικρό καρέ
200 γρ. πράσα, κομμένα σε μικρό καρέ
300 γρ. καρότα, κομμένα ζουλιέν
80 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε μικρό καρέ
150 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
300 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. φασολάκια βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
120 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. βούτυρο
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένα
10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο (και το πράσινο μέρος)
αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.com για την παραχωρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πένες με λαχανικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε τα καρότα και, μετά από 2-3 λεπτά, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και τα κρατάμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό. Αλατίζουμε πάλι, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να πυκνώσει η κρέμα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Θα υπάρχουν ακόμη υγρά στην κατσαρόλα, αλλά όχι πολλά και σίγουρα όχι πολύ ρευστά, θα είναι σχετικώς «δεμένα». Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στις πένες τα φασολάκια, το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά. Τώρα θα πρέπει οι πένες να έχουν χυλώσει και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Τέλος, προσθέτουμε τα τσάιβς, τον βασιλικό και το φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr