Μπουτάκια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι, από τον λάτρη της πρωτοπορίας, Δημήτρη Σκαρμούτσο
Μια διαφορετική αλλά πενταβόστιμη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
6 μπούτια κοτόπουλο
1 αγγούρι καθαρισμένο και τριμμένο
2 λεμόνια το χυμό τους και λίγο ξύσμα
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
60 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
φρέσκο δυόσμο 10 φύλλα ψιλοκομμένο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Eυχαριστούμε τον Δ. Σκαρμούτσο και το cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε το αγγουρι με τον τριφτη το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε για μια ώρα να βγάλει τα υγρά του.
Στοίβουμε καλα το αγγούρι και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπόλ, μαρινάρουμε τα μπούτια, στο μίγμα που φτιάξαμε, για περίπου 4 ώρες και στην συνέχεια τα ψήνουμε στο grill στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr