Μπαρμπούνια με μυρωδικά στο χαρτί, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - Η ιδανική συνταγή για να μυρίσει το σπίτι σας θάλασσα

Βάλτε το καλοκαίρι στην κουζίνα σας!

ΥΛΙΚΑ
1500 γρ. μπαρμπούνια
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκια ρίγανη 1 κ.γ. ή θυμάρι
1 κ.γ. μαντζουράνα
15 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 λεμόνι κομμένο σε φετάκια

Eυχαριστούμε τον Δ. Σκαρμούτσο και το cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. 

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα ψάρια.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγανάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τη φρυγανιά με τα ξερά μυρωδικά, για 2 λεπτά.

Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι (και τα μυρωδικά, αν είναι φρέσκα). Ανακατεύουμε το μείγμα καλά.

Ετοιμάζουμε διπλά κομμάτια αλουμινόχαρτου, για να τυλιχτεί κάθε ψάρι ξεχωριστα. Τα λαδώνουμε.

Αλείφουμε με το μείγμα της φρυγανιάς τα ψάρια μέσα-έξω, φροντίζοντας να πάει παντού. Αν περισσέψει μείγμα, το βάζουμε στις κοιλιές.

Ακουμπάμε κάθε ψάρι σ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, βάζουμε επάνω ένα φετάκι λεμονιού και κλείνουμε καλά, αλλά όχι σφιχτά, κάθε πακετάκι, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.

Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ,ανάλογα με το μέγεθος των ψαριων 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.ψΕκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr