49 υπάλληλοι της Alitalia συνελήφθησαν επειδή έκλεβαν αποσκευές !! Έως 6 χρόνια φυλακή

Σαράντα εννέα υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας Alitalia ενέχονται σε έρευνα για κλοπή αποσκευών σε οκτώ αεροδρόμια της Ιταλίας.

Σαράντα εννέα υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας Alitalia ενέχονται σε έρευνα για κλοπή αποσκευών σε οκτώ αεροδρόμια της Ιταλίας.



Όπως αναφέρει το tanea.gr, πρόκειται για τους αερολιμένες της Ρώμης, Μιλάνο Λινάτε, Βερόνα, Νάπολη, Μπάρι, Μπολώνια, Παλέρμο και Λαμέτσια Τέρμε της Καλαβρίας.

Δεκαεννέα υπάλληλοι που ασχολούνταν με την παραλαβή και παράδοση των αποσκευών, συνελήφθησαν, μόνο, στη Ρώμη.

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία συνεργάσθηκε με τους εισαγγελείς και οι συλλήψεις, όπως διέρρευσε, αποφασίσθηκαν για να μην συνεχισθούν οι κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων επιβατών.

Οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν, τώρα, να χάσουν οριστικά την θέση εργασίας τους και να καταδικασθούν μέχρι και σε πέντε χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με στοιχεία των ερευνών, το περιεχόμενο των αποσκευών αφαιρείτο στο εσωτερικό των αεροσκαφών, κατά τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης.

Σύμφωνα με βίντεο- ντοκουμέντα, στις περιπτώσεις εκείνες που οι εν λόγω υπάλληλοι δεν κατάφερναν να ανοίξουν τις βαλίτσες, προσπαθούσαν να τις σκίσουν ή να τις καταστρέψουν με χαρακιές, για εκδίκηση.

«Το πρώτο σχετικό σκάνδαλο ξέσπασε το 2002. Είναι απαράδεκτο, έντεκα χρόνια αργότερα, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανάλογη ιστορία ασυνειδησίας» σχολίασαν οι υπεύθυνοι της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons.

«Η διεύθυνση ασφαλείας της εταιρείας συνεργάστηκε εντατικά με την αστυνομία στην οποία παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια. Είμαστε θύματα σ΄αυτήν την ιστορία όσο είναι και όλοι οι επιβάτες που έπεσαν θύματα κλοπής» τόνισε πηγή της Alitalia.

«Αρχικά οι κλοπές σημειώθηκαν στις πτήσεις Ρώμη-Λαμέτσια Τέρμε, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλους αερολιμένες» τονίζει η Alitalia σε ανακοίνωσή της.
 
Η έρευνα διήρκεσε όλο το 2012.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr