Ποιά είναι η νεοναζί που κατηγορείται για συμμετοχή στην δολοφονία ενός Έλληνα και 9 ακόμη ρατσιστικών εγκλημάτων; (βίντεο)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα Δευτέρα του Πάσχα η Μπεάτε Τσέπε και άλλα τέσσερα άτομα, όλοι μέλη οργάνωσης νεοναζί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν μία αστυνομικό και εννέα μετανάστες -τούρκους και έναν έλληνα- μέσα σε μια δεκαετία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα Δευτέρα του Πάσχα η Μπεάτε Τσέπε και άλλα τέσσερα άτομα, όλοι μέλη οργάνωσης νεοναζί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν μία αστυνομικό και εννέα μετανάστες -τούρκους και έναν έλληνα- μέσα σε μια δεκαετία, όπως αναφέρει το tanea.gr.



Η τυχαία ανακάλυψη της ομάδας Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), το οποίο είχε δράσει απαρατήρητο για τουλάχιστον μία δεκαετία, ανάγκασε τη Γερμανία να αναγνωρίσει ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα, όσον αφορά στον νεοναζισμό, από ό,τι αρχικά θεωρείτο πως υπήρχε.

Μάλιστα, στις αρχικές εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι φόνοι αποδόθηκαν στη λεγόμενη τουρκική μαφία. Όταν αποκαλύφθηκε ποιος κρύβεται από πίσω, ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Η δίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μοναχό, θα επικεντρωθεί στην 38χρονη Μπεάτε Τσέπε, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία 8 τούρκων, ενός έλληνα και της αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Θεωρείται ότι είχε ανάμειξη σε βομβιστικές επιθέσεις και απόπειρες εμπρησμού σε περιοχές μεταναστών στην Κολωνία καθώς και σε 15 ληστείες τραπεζών.

Η Τσέπε είχε παραδοθεί στην Αστυνομία το 2011. Είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και άλλων δύο μελών της ίδιας οργάνωσης, στη διάρκεια ληστείας. Τότε τα δύο άλλα μέλη έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Η αστυνομία όμως εντόπισε το όπλο που χρησιμοποίησαν στην απόπειρα της ληστείας, το οποίο ταυτοποιήθηκε με ορισμένες από τις επιθέσεις κατά των μεταναστών. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, η δίκη των NSU αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις της ιστορίας της μεταπολεμικής Γερμανίας» δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων.


Στο φως η δολοφονία του Θ. Βουλγαρίδη

«Επιτέλους δικαιοσύνη για τον άντρα μου, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο». Η Υβόν Βουλγαρίδη, η Γερμανίδα σύζυγος του αδικοχαμένου Θόδωρου Βουλγαρίδη, που έπεσε νεκρός το 2005, βλέπει επιτέλους να σηκώνεται το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε τη δολοφονία του άντρα της.



Μιλώντας στο «Εθνος» εκφράζει τη δικαίωσή της για τις πρόσφατες εξελίξεις. Οπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας, Yavuz S. Narin, η ίδια πίστευε στην εκδοχή της ακροδεξιάς επίθεσης, «επειδή ήξερε πως δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά».
Ο τουρκικής καταγωγής συνήγορος της οικογένειας Βουλγαρίδη κάνει λόγο για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της γερμανικής Δικαιοσύνης» και αναφέρεται σε υπόγειες συνδέσεις των εξτρεμιστών, νεοναζί τρομοκρατών με τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας. «Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι γερμανικές αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ακροδεξιάς επίθεσης και έψαχναν τη λύση του μυστηρίου στον υπόκοσμο», τονίζει ο κ. Narin. Ο ίδιος επικαλείται στοιχεία από πολύμηνες έρευνες, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του εισαγγελέα. «Νομίζω πως θα έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες», προσθέτει.
Ο άτυχος Θεόδωρος Βουλγαρίδης ήταν Πόντιος με καταγωγή από την Τριανταφυλλιά Σερρών. Με την Υβόν, με την οποία βρισκόταν σε διάσταση πριν σκοτωθεί, είχαν αποκτήσει δύο κόρες.
Εργαζόταν ως ελεγκτής σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ώσπου άνοιξε στο Μόναχο ένα κλειδαράδικο με Γερμανό συνέταιρο. Σε αυτό το μαγαζάκι τον βρήκαν οι σφαίρες των εξτρεμιστών νεοναζί στις 15/6/2005, σε ηλικία 41 ετών. Η είδηση της δολοφονίας του προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινότητα του Μονάχου. «Δεν είχε ακουστεί ποτέ κάτι αρνητικό για την οικογένειά του. Η δολοφονία ήταν ένα αίνιγμα», σημειώνει ο πάτερ Απόστολος Μαλαμούσης. «Ηταν το καλύτερο παιδί, δεν πείραζε ούτε μύγα. Μερακλής άνθρωπος, Ελληνας με όλο το νόημα της λέξης. Απορούσαμε γιατί να τον σκοτώσουν», συμπληρώνει ο στενός του φίλος, Χαράλαμπος Δημητριάδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr