Μεχμέτ Οζ, ο Αμερικανός τουρκικής καταγωγής γιατρός που σόκαρε την Τουρκία όταν μίλησε για τον «Ελληνικό καφέ»

Ο Αμερικανός τουρκικής καταγωγής γιατρός δρ. Μεχμέτ Τζενγκίζ Οζ, για τον οποίον οι γείτονες είναι πολύ υπερήφανοι, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του «ελληνικού καφέ».

Σοκαρίστηκαν οι Τούρκοι όταν άκουσαν το δικό τους άνθρωπο, τον πασίγνωστο στις ΗΠΑ και από τις εκπομπές της Οπρα Γουίνφρεϊ, δρ. Μεχμέτ Οζ, να αποκαλεί «ελληνικό» τον γνωστό καφέ στο μπρίκι. Ετσι, αποφάσισαν να απαντήσουν καλώντας τον να γίνει πρέσβης του «τουρκικού» καφέ παγκοσμίως.



Ο Αμερικανός τουρκικής καταγωγής γιατρός δρ. Μεχμέτ Τζενγκίζ Οζ, για τον οποίον οι γείτονες είναι πολύ υπερήφανοι, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του «ελληνικού καφέ», όπως γράφει το 6meres.gr. Άναυδοι οι Τούρκοι για την «προδοσία» ξεκίνησαν εκστρατεία για την… αποκατάσταση της αλήθειας.

Η Γκιζέμ Σαλτσιγκίλ Γουάιτ, εθελόντρια σε κίνηση προώθησης του τουρκικού καφέ προωθεί ψήφισμα με στόχο τη συγκέντρωση 5.000 υπογραφών, με το οποίο καλεί τον δρ. Οζ να «αναγνωρίσει την ιστορία και την κουλτούρα του τουρκικού καφέ, που μετρά 500 χρόνια ζωής» αλλά και τη γενικότερη «συνεισφορά της Τουρκίας στον παγκόσμιο πολιτισμό», έγραψε η τουρκική εφημερίδα «Zaman».

Μένει να δούμε αν ο δρ. Οζ ανταποκριθεί στην έκκληση των συμπατριωτών του.

Who is who

Δεν είναι απλώς ο πιο πετυχημένος γιατρός στις ΗΠΑ, ο οποίος μας... σερβίρει με ωραίο τρόπο το αμερικανικό όνειρο της καλής υγείας. Ο δρ Μεχμέτ Οζ αποτελεί πλέον, μετά από αναρίθμητες τηλεοπτικές εμφανίσεις και μπεστ σέλερ, ένα σύμβολο της ποπ κουλτούρας του αδυνατίσματος. Ωστόσο, με το δικό του αξιόπιστο τρόπο έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό που τον παρακολουθεί.



Ο διάσημος καρδιοθωρακοχειρουργός είναι επικεφαλής στο Πρόγραμμα Συνδυαστικής Ιατρικής του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια και παρουσιαστής της δικής του τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο The Dr Oz Show στην αμερικανική τηλεόραση.
Έχοντας συνδυάσει την κλασική ιατρική επιστήμη με εναλλακτικές θεραπείες, αλλά και όλη τη γνώση που έχει αποκτήσει στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να χάσουμε 4-5 περιττά κιλά σε ένα μήνα. Παράλληλα μας δίνει μια ιδέα για ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει στον τομέα της διατροφής και της ευεξίας αξιοποιώντας την κλινική εμπειρία και τα πορίσματα των πιο πρόσφατων επιστημονικών ερευνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr