Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου - «Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα» είπαν οι εισαγγελείς - Στο νοσοκομείο διεκομίσθη η Βίκυ Σταμάτη!

Tην απόρριψη όλων των ενστάσεων στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν την Πέμπτη οι εισαγγελείς, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι «οι δικαστές δεν επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Tην απόρριψη όλων των ενστάσεων στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν την Πέμπτη οι εισαγγελείς, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι «οι δικαστές δεν επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».



Συγκεκριμένα η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλήνη απαντώντας στην υπεράσπιση Τσοχατζοπουλου τόνισε: «Ακουσα με προσοχή τον κ. συνήγορο να κάνει λόγο για "περιρρέουσα ατμόσφαιρα". Βεβαίως ζούμε όλοι την οικονομική κρίση και την κρίση των θεσμών. Είναι επίσης γεγονός ότι υπάρχει αίτημα για τιμωρία όσων έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Παρ' ολ' αυτά – και εδώ είναι η διαφωνία μου – μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο μέσα από την προστασία τους. Γι' αυτό, σε ότι αφορά στη δικαστική λειτουργία εμείς είμαστε προσηλωμένοι στους νόμους και το Σύνταγμα. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα. Είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες. Δεν θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Είμαστε εδώ για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όχι οι αθώοι», σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ.

Και ο δεύτερος εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε: «Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρρέουσες ατμόσφαιρες. Υπάρχει μόνο η διαδικασία και ότι προκύψει από αυτή».  Αίτημα μεταφοράς της Βίκυς Σταμάτη στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» υπέβαλε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η εντολέας του.
Στο νοσοκομείο ζήτησε να μεταφερθεί η Β. Σταμάτη

Η Βίκυ Σταμάτη δεν παραβρέθηκε σήμερα στο εδώλιο των κατηγορουμένων λόγω αιφνίδιας -και σοβαρής σύμφωνα τουλάχιστον με τον συνήγορό της- ασθένειας και αναμένεται να μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr