Νοικοκυρά της Κρήτης μας δείχνει βήμα βήμα: Γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ και φρέσκα φρούτα- Εύκολο & γρήγορο!

Το γιαούρτι, ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόν τα μας, είναι στη μόδα διεθνώς! Διαβάζουμε τελευταία ότι στην Αμερική κάνει θραύση το greek yogurt και ετοιμάζονται να το βάλουν στα σχολεία τους σαν κολατσιό των μαθητών! 

Υλικά:

1 κουτί ζελέ του εμπορίου
1,5-2  κεσεδάκια των 200ml στραγγιστό γιαούρτι
Φρέσκα φρούτα εποχής της επιλογής μας
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
1 κούπα βραστό νερό
(Σημαντική είναι η 3η παρατήρηση, δείτε τη)

Επί το έργον:

Σε μια κούπα βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί. 

Αναμειγνύουμε  και το γιαούρτι και  φροντίζουμε να γίνει ομοιoγενές το μείγμα μας. 

Σε ποτήρια του κρασιού ή σε μπολάκια μικρού μεγέθους, βάζουμε 1-2 κουταλιές φρούτα κομμένα σε μικρά καρεδάκια. Ανάλογα με το πόσα φρέσκα φρούτα θα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε μπολάκι  και ανάλογα με το μέγεθός τους,  θα φτιάξουμε λίγες  ή περισσότερες μερίδες γλυκού. 

Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού , και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε κατευθείαν από το ψυγείο .

Παρατηρήσεις:

1)Έχω φτιάξει το γλυκό και με 1,5 και με 2 κεσεδάκια γιαούρτι. Και στις δύο περιπτώσεις το ζελέ είναι αρκετό για να πήξει το γλυκό. Επειδή πιο γρήγορα πήζει με 1,5 κεσεδάκι αν θέλω να το σερβίρω γρήγορα προτιμώ αυτήν την ποσότητα γιαουρτιού.

2)Δεν βάζω τα φρέσκα φρούτα μέσα στο μείγμα. Παρόλο που ούτως ή άλλως δεν μένουν στον πάτο του ποτηριού, ελέγχεται καλύτερα η ποσότητα που θα μπει σε κάθε μερίδα  αν τα βάλουμε στα ποτηράκια.

3)Έχω δοκιμάσει αρκετούς συνδυασμούς γεύσεων ζελέ με διάφορα  φρούτα και διάφορες μαρμελάδες. Προτείνω  τους παρακάτω και για τη γευστική και για τη χρωματική τους συνάφεια , αλλά είναι προφανές ότι είναι ζήτημα επιλογής.
α) ζελέ ανανά + μαρμελάδα πορτοκάλι + φρέσκα βερίκοκα ή ροδάκινα ή γιαρμάδες
β) ζελέ λεμόνι +μαρμελάδα οπουδήποτε εσπεριδοειδούς+ φρούτα όπως παραπάνω
γ) ζελέ φράουλα + μαρμελάδα φράουλα + φράουλες
δ) ζελέ κεράσι +μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο+ κεράσια ή βανίλιες
ε) ζελέ βερίκοκο + μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο+ βερίκοκα ή ροδάκινα ή πεπόνι

4) Για μια πιο διαιτητική εκδοχή μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι 2% αλλά η αλήθεια είναι ότι με το πλήρες  δίνει άλλη υφή στο γλυκό. Ζάχαρη δεν βάζουμε καθόλου ούτως ή άλλως γιατί η γλύκα της μαρμελάδας  αρκεί .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr