Ντίνα Νικολάου: Μηλόπιτα βουτύρου με σταφίδες & γλυκό κρασί – Συνταγή του «ονείρου» (φωτό)
Η τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και φρεσκάδας
7 Ιανουαρίου 2025 - 5:24 μμ
Υλικά:
- 50 γρ σταφίδες σουλτανίνες
- 70 ml Σαμιώτικο γλυκό κρασί
- 4 μήλα κόκκινα ξεφλουδισμένα, χωρίς πυρήνες (τα 2 κομμένα σε φέτες και τα 2 κομμένα σε κύβους)
- 225 γρ βούτυρο LURPAK μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
- 225 γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 αυγά
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
- Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα και την στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζω τις σταφίδες σε ένα μπολ, ραντίζω με το γλυκό κρασί και τις αφήνω στην άκρη.
- Βάζω το βούτυρο στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτω σταδιακά τα αυγά, ενώ συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Βγάζω τον κάδο από την κουζινομηχανή και ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τη κανέλα κοσκινίζοντάς τα απευθείας.
- Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και προσθέτω τους κύβους των μήλων και τις σταφίδες μαζί με το γλυκό κρασί.
- Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα.
- Ισιώνω καλά την επιφάνεια και στρώνω εκεί τις φέτες των μήλων.
- Τα πασπαλίζω με την μαύρη ζάχαρη και ψήνω στο φούρνο για 60-75 λεπτά.
- Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο.
- Αφήνω το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρω και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Διαβάστε ακόμα: Ο Άκης Πετρετζίκης μας ξετρέλανε! - Γλυκό ποτηριού με μελομακάρονο – Εύκολο, γρήγορο & πεντανόστιμο
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις -Ένα τέλειο & ελαφρύ επιδόρπιο!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
6 Ιανουαρίου 2025
5 Ιανουαρίου 2025