Υγρό σουφλέ σοκολάτας µε άρωµα τσουρεκιού -Άντε ας το ρίξετε έξω για Σαββατοκύριακο
Απολαύστε μια συνταγή για υγρό σουφλέ σοκολάτας από τον Σπύρο Αρτελάρη (pastry chef)
Απολαύστε μια συνταγή για υγρό σουφλέ σοκολάτας από τον Σπύρο Αρτελάρη (pastry chef)
ΥΛΙΚΑ (για 10-12 ατοµικά φορµάκια)
7-8 αβγά
200 γρ. ζάχαρη άχνη
180 γρ. µαλακό αλεύρι
380 γρ. βούτυρο
380 γρ. σοκολάτα υγείας, 53% κακάο
ξύσµα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
5 γρ. µαχλέπι, σε σκόνη
3 γρ. µαστίχα, σε σκόνη
1 κ.σ. βούτυρο + 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, για το άλειµµα της φόρµας
περίπου 150 γρ. αµύγδαλο φιλέ για το πασπάλισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ χτυπάµε µε το σύρµα τα αβγά µε τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουµε τη σοκολάτα µαζί µε το βούτυρο, τα οµογενοποιούµε και τα προσθέτουµε στο µπολ. Ανακατεύουµε καλά και προσθέτουµε το αλεύρι, τη µαστίχα, το µαχλέπι και το ξύσµα πορτοκαλιού.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουµε και ζαχαρώνουµε (µε κρυσταλλική ζάχαρη) ατοµικά πυρίµαχα φορµάκια και τα γεµίζουµε µε το µείγµα του σουφλέ. Πασπαλίζουµε µε λίγο αµύγδαλο φιλέ και τα ψήνουµε για περίπου 8-10 λεπτά. Επειτα από 1-2 λεπτά ξεφορµάρουµε και σερβίρουµε µε παγωτό.
TIP
Αν χρησιμοποιείτε πιο πικρή σοκολάτα περιεκτικότητας 72% σε κακάο, αλλάξτε τη δοσολογία από 380 γρ. σε 320 γρ.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr