Ο Γιάννης Λουκάκος μας φτιάχνει το κέφι - Απολαυστικό μπριός με σοκολάτα!
ΥΛΙΚΑ
230 γρ. αλεύρι
4,5 γρ. ξηρή μαγιά
80 γρ. γάλα
2 αυγά, χτυπημένα
170 γρ. βούτυρο, μαλακό, κομμένο σε κομμάτια
20 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
8 γρ. αλάτι
βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι. Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική και γυαλιστερή ζύμη. Προετοιμάζουμε τη φόρμα βουτυρώνοντάς την και στρώνουμε τη ζύμη μέσα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη σε έναν πάγκο και την ξαναστρώνουμε στη φόρμα ψησίματος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει, για περίπου 2 ώρες. Ψήνουμε στους 170°C, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μπριός. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr