Υπέροχη gourmet σαλάτα πιάζ µε ταχίνι που θα σας ξετρελάνει - Δοκιμάστε την!
Τα όσπρια ταιριάζουν πολύ µε το ταχίνι και παντρεύονται συχνά σε ανατολίτικες συνταγές. Εδώ ενώνονται σε µια σαλάτα που παίρνει τη θέση του κύριου πιάτου
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
500 γρ. µέτρια ξερά φασόλια
2 µέτρια κρεµµύδια, κοµµένα σε ροδέλες
10 ελιές, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
½ φλ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο, τα φυλλαράκια
4 βραστά αβγά, καθαρισµένα και κοµµένα στα 4
4 βραστά αβγά, καθαρισµένα και κοµµένα στα 4
Για το ντρέσινγκ
4 κ.σ. ταχίνι
3 κ.σ. ξίδι
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
8 κ.σ. νερό από το βράσιµο των φασολιών
1 κ.γ. µπούκοβο
1 κ.γ. αλάτι
Ευχαριστούμε το vima.gr και την Βίκυ Κουμάντου για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε νερό βάζουµε τα φασόλια και τα αφήνουµε όλο το βράδυ να φουσκώσουν. Την εποµένη, αδειάζουµε το νερό, το αντικαθιστούµε µε φρέσκο µέχρι να καλύψει τα φασόλια και τα βράζουµε έως ότου µαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά.
Μόλις τα φασόλια είναι έτοιµα, κρατάµε στην άκρη 8 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα σουρώνουµε και τα απλώνουµε οµοιόµορφα σε µια πιατέλα. Χτυπάµε στο σέικερ ή στο multi όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, περιχύνουµε τα φασόλια µε τη µισή ποσότητα και ανακατεύουµε. Απλώνουµε από πάνω σε στρώσεις τα κρεµµύδια και τις ελιές και πασπαλίζουµε µε τον µαϊντανό. Τελειώνουµε γαρνίροντας µε τα αβγά. Βάζουµε το υπόλοιπο ντρέσινγκ σε ένα µικρό µπολ για όποιον θελήσει να προσθέσει κι άλλο.
Tip
Ανακατέψτε τη σαλάτα τη στιγμή του σερβιρίσματος και καλή σας όρεξη...
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr