Ξέρεις από βέσπαααα; Ο γύρος της Ελλάδας με βέσπα ξεκίνησε από την Κρήτη (φωτό - βίντεο )

Διασχίζοντας τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, στο Ηράκλειο  της Κρήτης, πρώτο σταθμό του ταξιδιού, σήκωσαν τον κόσμο στο πόδι από τα κλάξον και τη φασαρία! Αλλά αυτό ήθελαν, να κάνουν την παρουσία τους αισθητή και να μεταδώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς! Και ο 1ος γύρος της Ελλάδας με Vespa, για αυτό το λόγο ξεκίνησε, όχι απλά για να κάνουν μερικοί  άνθρωποι τη βόλτα τους, αλλά για να διαφημίσουν την  Ελλάδα σε όλον τον κόσμο και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι οι «Έλληνες δε το βάζουν κάτω».

Διασχίζοντας τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, στο Ηράκλειο  της Κρήτης, πρώτο σταθμό του ταξιδιού, σήκωσαν τον κόσμο στο πόδι από τα κλάξον και τη φασαρία! Αλλά αυτό ήθελαν, να κάνουν την παρουσία τους αισθητή και να μεταδώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς!



Και ο 1ος γύρος της Ελλάδας με Vespa, για αυτό το λόγο ξεκίνησε, όχι απλά για να κάνουν μερικοί  άνθρωποι τη βόλτα τους, αλλά για να διαφημίσουν την  Ελλάδα σε όλον τον κόσμο και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι οι «Έλληνες δε το βάζουν κάτω».


Η ιδέα για το γύρο της Ελλάδας προτάθηκε μέσω του διαδικτυακού τόπου Vespa Forum Hellas. Δύο από τους ιδρυτές του πανελλαδικού club για τους λάτρεις της Vespas, οι κύριοι Βασίλης Γεωργάτος και Τάκης Ζώτος άρχισαν να διοργανώνουν την ιδέα, με τη συνεργασία όλων των club της χώρας.

vespa γύρος ελλάδας κρήτη Vespa  Forum  Hellas,Heraklion Vespa Club

O κ. Βασίλης Γεωργάτος σε αυτό το ταξίδι θα έχει παρέα τη σύζυγο



Μια ιδιαιτερότητα για τους φίλους της Vespa, είναι ότι υπάρχουν clubs σε όλον τον κόσμο, σε μέρη που κανείς δε φαντάζεται και όλοι μαζί επικοινωνούν διαδικτυακά μέσω των χιλιάδων fora που έχουν δημιουργηθεί (εξ ού και ο στόχος για την τουριστική προβολή της χώρας).

Το ταξίδι που θα διαρκέσει 10 ημέρες ξεκίνησε από το Ηράκλειο και οι δικυκλιστές μέσω των Χανίων θα μεταφερθούν στο Γύθειο κι από εκεί στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.

Η συνολική διαδρομή θα υπερβεί τα 2000 χλμ. Οι καθημερινές διαδρομές δε θα ξεπερνούν τα 270 χλμ. ημερησίως. Το ταξίδι θα γίνει με τη μορφή σκυταλοδρομίας.



Θα δοθεί  η δυνατότητα επιλογής στα μέλη των τοπικών ενώσεων, να συμμετάσχουν στο γύρο, καλύπτοντας μέρος της διαδρομής στα όρια της περιοχής τους.

Με τον τρόπο αυτό δε θα είναι υποχρεωμένοι να βγουν έξω από την ευρύτερη περιοχή τους, εκτός αν θέλουν να ακολουθήσουν όλη τη διαδρομή ή μέρος της. Έτσι θα συνδεθεί όλος ο γύρος, σαν ένα τεράστιο πάζλ.

«Ο πυρήνας ξεκινάει με 10 άτομα αλλά στο τέλος της διαδρομής θα έχουμε ξεπεράσει τους 200!

Η Vespa είναι ένα παρεξηγημένο δίκυκλο και πολλοί θεωρούν ότι επειδή δεν είναι μεγάλη μηχανή δεν μπορεί να κάνει και ταξίδια, αλλά αυτό είναι λάθος.

Αυτή την στιγμή έρχονται 4 Vespas από τη βόρειο Αφρική και πάνε στην Αγγλία (35 χιλ. χιλιόμετρα) θα περάσουν και από την Ελλάδα.

Ο κ. Τάκης Ζώτος

Έχουν γίνει διαδρομές από Ιταλία- Μογγολία (15 χιλιάδες χιλιόμετρα) και σε χωματόδρομους. Έχουν γίνει πολλές διαδρομές στην Αφρική. Ταξιδεύει στην έρημο η Vespa, ταξιδεύει παντού", είπε μιλώντας στο MadeinCreta o κ. Τάκης Ζώτος.

Για τη Vespa, μάλιστα, υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα αναπαλαίωσης. Στην Ευρώπη, μια φορά το χρόνο, γίνεται πανευρωπαϊκή συνάντηση, κάθε φορά και σε άλλη πόλη. Φέτος θα γίνει στο Βέλγιο.

Τα περισσότερα χιλιόμετρα ... από τη Λάρισα!

Ανάμεσα στους ταξιδιώτες και ένας Λαρισαίος, ο κ. Κωνσταντίνος  Γράντης. Η Vespa του ξεχωρίζει από τα αυτοκόλλητα σημαιάκια και τον Ελβις!

Το πρώτο του ταξίδι από τη Λάρισα το έκανε προς Βιέννη το 2003. Δέκα χρόνια έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, τα Βαλκάνια.

Διέσχισε και τις Δαλματικές Ακτές, έφτασε μέχρι τη Νορβηγία, όπου διέσχισε το μεγαλύτερο τούνελ της Ευρώπης μήκους 25 χιλιομέτρων! 


«Η Vespa είναι δεύτερη αγάπη, μετά τη γυναίκα μου!»
, λέει χαμογελώντας και δείχνοντας τα «τρόπαια» του o κ. Κωνσταντίνος Γράντης


Ο Λάμπης Καλαϊτζάκης, από το Ζάρο, έχει τη Vespa του 22 χρόνια.   

Την αγόρασε μεταχειρισμένη, σε κακό χάλι, και την έκανε της κούτας!

Μην σας παραπλανά η εξωτερική εμφάνιση και το μπαλωμένο κάθισμα. Τη δουλειά της την κάνει, διότι η VESPA είναι απλά ... αθάνατη!

«Αν την προσέχεις και τη διατηρείς, η Vespa δεν έχει πρόβλημα. Πενήντα χρόνια ακόμα να ζήσω, αυτή θα κυκλοφορεί, μετά θα την πάρουν οι κληρονόμοι μου!»

Heraklion Vespa Club

To HeraklionVespaClub ξεκίνησε το 2010 στο Ηράκλειο Κρήτης, από άτομα με πολλή αγάπη για το ιστορικό δίτροχο Vespa, και έκτοτε η παρέα συνεχώς μεγαλώνει!

Λίγο πριν το τέλος του 2012 το club απόκτησε την επίσημη αναγνώρισή του από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου και μέχρι στιγμής είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο Vespa Club στην Κρήτη!



Μετά από τη δημιουργία και άλλων vespa clubs στη Κρήτη (Ρεθύμνου, Χανίων και Σητείας), καθιερώθηκε και διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διήμερη Παγκρήτια συνάντηση Vespa. Φέτος, θα διεξαχθεί η «5η Παγκρήτια Συνάντηση Vespa» στο Ηράκλειο, 29- 30 Ιουνίου 2013!

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των Vespa Clubs της Κρήτης (Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Σητείας), καθώς και τη συμμετοχή από άλλα clubs της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρας, Ρόδου, κλπ).


Ο κ. Μιχάλης Χναράκης εκ των ιδρυτών του Heraklion Vespa Club

Η συμμετοχή, και φέτος, αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 200 άτομα με περίπου 180 δίκυκλα!

Αν λάβουμε υπόψη ότι το Ηράκλειο είναι η πόλη της Κρήτης με τη μεγαλύτερη δυναμική σε δίκυκλα Vespa (παλαιά και νέα μοντέλα), αυξάνεται ακόμα περισσότερο η προσμονή για πολλαπλασιασμό των συμμετεχόντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr