80χρονος Ιάπωνας ορειβάτης κατέκτησε για 3η φορά στη ζωή του την κορυφή του Έβερεστ!

Ο Γουισίρο Μιούρα που είχε κατακτήσει δύο φορές, προηγουμένως, την κορυφή του Εβερεστ στα Ιμαλάια, σε ηλικία 70 και 75 ετών, «πάτησε» και στα 80 του

Ο Γουισίρο Μιούρα που είχε κατακτήσει δύο φορές, προηγουμένως, την κορυφή του Εβερεστ στα Ιμαλάια, σε ηλικία 70 και 75 ετών, «πάτησε» και στα 80 του φωνάζοντας: «Τα κατάφερα. Δεν το φανταζόμουν ότι θα έφτανα στην κορυφή στα 80 μου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο, αν και νοιώθω εξουθενωμένος. Ομως για τα 80 μου χρόνια, τα καταφέρνω ακόμα, καλά!» 



Με αυτόν τον τρόπο και δίπλα στο γιο του Γκότα, ο Μιούρα γιόρτασε τον τίτλο του γηραιότερου ορειβάτη στον κόσμο, που κατέκτησε το Εβερεστ, γράφει το tanea.gr.

Για μισή ώρα πόζαρε και φωτογράφιζε το απίστευτο τοπίο γύρω του και μετά άρχισε την κατάβαση στο στρατόπεδο βάσης των ορειβατών.



«Ηθελα να προκαλέσω τον εαυτό μου, να δοκιμάσω τα όριά μου. Το έκανα για να τιμήσω τη Μητέρα Φύση» δήλωσε αργότερα ο Μιούρα.

Η υπερπροσπάθεια έγινε μολονότι ο 80χρονος είχε υποβληθεί μόλις τον περασμένο Ιανουάριο σε επέμβαση στην καρδιά, την τέταρτη από το 2007 και είχε υποστεί το 2009 κάταγμα στη λεκάνη και το αριστερό πόδι από ατύχημα στο σκι.


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr