Η Αργυρώ σήμερα μας ''ταξιδεύει'' στην Ιταλία: Fusilli με ψαρονέφρι και σάλτσα Pecorino
Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
1 συσκευασία Fusilli 2 συσκευασίες σάλτσα Pecorino 2 μικρά τεμάχια ψαρονέφρι 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη) 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο σπασμένη 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματίνια (400 γρ.) λίγο νερό 2 πρέζες ρίγανη 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό 2 κ.σ. κάπαρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το σερβίρισμα 1 κομμάτι pecorino λίγα φύλλα βασιλικού
Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πολύ λεπτές φέτες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια ψαρονέφρι για 3'-4'. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3'-4'. Προσθέτουμε τις πιπεριές κι αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και με μια κουτάλα τα σπάμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι που να καλύπτει τα υλικά. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 12'-15' σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε τα Fusilli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Συμπληρώνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα Fusilli. Προσθέτουμε τις 2 συσκευασίες σάλτσα Pecorino. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την κάπαρη.
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
Σερβίρουμε αμέσως τα Fusilli με την κρεμώδη σάλτσα Pecorino. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί pecorino. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και λίγη κάπαρη .
Who is Who
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα.» Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου «Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι. Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!
«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι
Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας. Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr