Αυτήν την κολοκυθόπιτα με ξυνομυζήθρα σε κανταΐφι έφτιαξε η Αργυρώ στην Disney και ξετρελάθηκαν;

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε καρότο τριμμένο και μυρωδικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά. Σπάμε τον φιδέ στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το κανταΐφι με βουτυρωμένα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό σε λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με την γέμιση. Τέλος στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνουμε στους 180 C αέρα για 45’ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 φωλιές φιδέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνιθο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ξυνομυζήθρα
  • 400 γραμ. φέτα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr