Συναρπαστικές φωλιές παρμεζάνας με μους τυριού ετοιμάζει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης
Κάτι ελαφρύ, γιατί πρέπει και να προσέχουμε. Νόστιμο και απλό!
Συστατικά
200 γρ. παρμεζάνα, χοντροτριμμένη
170 γρ. κατσικίσιο τυρί ρολό
¼ της κούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 ½ κ.γ. μαιντανό , ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για κάθε καλάθι, βάζουμε 1 κ.σ. χοντροτριμμένη παρμεζάνα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα που την έχουμε λαδώσει ελαφρά και σχηματίζουμε κύκλους διαμέτρου 2.5 εκ.
Προσέχουμε οι κύκλοι μας να απέχουν μεταξύ τους περίπου 2.5 εκ. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι το τυρί να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και οι άκρες να παίρνουν χρώμα. Δουλεύοντας γρήγορα, παίρνουμε τους κύκλους μας με μια σπάτουλα και τους βάζουμε σε μπολάκια που τα έχουμε βάλει ανάποδα πάνω στο τραπέζι για να πάρουν όμορφο σχήμα.
Αν σκληρύνουν γρήγορα και δεν μπορούμε να δουλέψουμε και να τους δώσουμε σχήμα, ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 1 λεπτό και τα ξανασχηματίζουμε.
Ανακατεύουμε το κατσικίσιο τυρί με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, το μαιντανό , το αλάτι και το πιπέρι μαζί μέχρι να γίνουν λεία. Γεμίζουμε κάθε φωλιά με ένα κουτάλι ή με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο θυμάρι ή σχοινόπρασο αν θέλουμε και σερβίρουμε.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr