Υπέροχα μπριός με δαμάσκηνα, αμύγδαλα και κρέμα θα φτιάξετε εύκολα & πολύ γρήγορα
Υπέροχα, εύκολα και οικονομικά μπριός για όλες τις ώρες της ημέρας
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Yλικά
-8 μπριός έτοιμα (στα σουπερμάρκετ)
-100 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
-200 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-1 φλιτζάνι κρασί γλυκό σαμιώτικο
-1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
-ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα βανίλιας
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-3 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
-1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
-6 αβγά ολόκληρα
-7 κρόκους αβγών
-225 γρ. βούτυρο ανάλατο
-1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε νερό σε φαρδύ κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε γυάλινο μπολ και το μεταφέρουμε πάνω από το ζεστό νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε το μείγμα έντονα και συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει, με προσοχή για να μην ψηθούν τα αβγά. Αν αυξηθεί πολύ η θερμοκρασία, αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το επαναφέρουμε μόλις χαμηλώσει. Σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Σοτάρουμε το τζίντζερ στο βούτυρο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το κρασί και τη ζάχαρη και τα σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα αμύγδαλα για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε στη μέση τα μπριός (2 για κάθε άτομο), τα αλείφουμε με μπόλικη κρέμα και από πάνω βάζουμε 1 κουταλιά φρούτο. Απλώνουμε λίγα αμύγδαλα και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι μπριός. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Πηγή: thecookbook.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr