H Eλένη Ψυχούλη μας δίνει συνταγή για Carrot cake με λεμονάτο γλάσο τυριού
Αυτό το αρωματικό κέικ με το πλούσιο γλάσο είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ τα απογεύματα του καλοκαιριού.
Απολαυστικό, δροσερό, υπέροχο για τις καλοκαιρινές επισκέψεις στη βεράντα Carrot cake, από την Ελένη Ψυχούλη και το missbloom.gr
Αυτό το αρωματικό κέικ με το πλούσιο γλάσο είναι ο πιο νόστιμος τρόπος να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ τα απογεύματα του καλοκαιριού.
Υλικά για το κέικ
2 ποτήρια ζάχαρη
11/5 ποτήρι λιωμένο ΒΙΤΑΜ
4 αβγά
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
3 ποτήρια καρότο τριμμένο στο μούλτι
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το γλάσο
500 γρ. άχνη
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ΒΙΤΑΜ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Αλείφουμε με ΒΙΤΑΜ και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά - με το καρότο και τα καρύδια στο τέλος - με κουτάλι και όχι απαραίτητα στο μίξερ. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε με κουτάλι ή με το μίξερ χειρός σε μια λεκάνη όλα μαζί τα υλικά του γλάσου, φροντίζοντας το ΒΙΤΑΜ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Μόλις κρυώσει το κέικ, απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr