Ο εξαίρετος σεφ Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε αυθεντική μπολονέζ με συνταγή από την Μπολόνια - Μακαρόνια με κιμά για να δυναμώσουμε!

Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.



Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί
   
Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30 – 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
   
Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Υλικά για 4 άτομα    

½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
    1 μικρό ξερό κρεμμύδι
    1 καρότο
    1 κλωναράκι σέλερι
    1 σκελίδα σκόρδο
    2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (και 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη προαιρετικά)
    ½ φλιτζάνι γάλα
    ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
    1 κοφτή κουτ. της σούπας θυμάρι
    1 κοφτή κουτ. της σούπας βασιλικός
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
    και 500 γραμ. ζυμαρικά και παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr