Οι πιο λαχταριστές brownies με σοκολάτα και αμύγδαλα του Άκη Πετρετζίκη

Αν είστε λάτρεις τη σοκολάτας, δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή και θα μείνετε άφωνοι.

 

Για το brownie

240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. κακάο σκόνη
3 αυγά
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 βανίλιες
1/3 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη ή σκόνη
1/3 κ.γ. αλάτι
80 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη προς ψιλοκομμένη

Για το crumble αμυγδάλου

100 γρ. αμυγδαλόσκονη
120 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. βούτυρο παγωμένο
1/5 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο, ή μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1/5 κ.λ. αλάτι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε το μέλος μας Syntages Panos για αυτή τη συνταγή!

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1 λεπτό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, το τζίντζερ, και τη βανίλια, να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι, και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
Βουτυροκακαώνουμε καλά τη λαδόκολλα που θα βάλουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20x30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 18-20 λεπτά.
Το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, να έχει κάνει αρκετή κρούστα επάνω, και μέσα να κρατάει ελαφρώς υγρό.
Το αφαιρούμε από το φούρνο, και με ένα μαχαιράκι, ξεκολλάμε τις άκρες γύρω-γύρω. Το αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσει.
 

Για το crumble

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, το αλάτι, και προσθέτουμε το βούτυρο κομματάκια. Με το χέρι τα ανακατεύουμε καλά να γίνει μία πολύ σφιχτή ζύμη, ή οποία θα τρίβει.
Με τα δάχτυλά μας την κόβουμε σε χοντρά ψίχουλα, και την απλώνουμε σε λαδόκολλα, ή σιλικόνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά, περίπου 15 λεπτά.
Για το στήσιμο

Ρίχνουμε αρκετό αρκετό crumble αμυγδάλου επάνω στο brownie, ώστε να καλύψει καλά την επιφάνεια.
Κόβουμε σε κομμάτια, και το σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr