Κάτι special σήμερα: Τρώμε ριζότο με αβγοτάραχο και λευκή σοκολάτα

Μια ιδιαίτερη συνταγή που θα συνεπάρει τον ουρανίσκο σας! Μην διστάζετε μαγειρέψτε το! 

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

70 ml έ.π. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. επιπλέον, για το τέλος

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500 γρ. ρύζι αρμπόριο 

150 ml λευκό ξηρό κρασί

2 λίτρα ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 

60 γρ. βούτυρο αγελάδος 

80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 ματσάκι σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

το ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα 

80 γρ. λευκή σοκολάτα, κατά προτίμηση με 35% βούτυρο κακάο, τριμμένη  

1 μπαστούνι αβγοτάραχο, σε λεπτές φέτες 

Ευχαριστούμε θερμά το BΗΜΑ GOURMET για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε πλατιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό (όσο χρειαστεί), σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να απορροφηθούν τα υγρά προτού ρίξουμε την επόμενη δόση. Μόλις βράσει το ρύζι, al dente, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το σχοινόπρασο, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. 

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Μοιράζουμε τη σοκολάτα στα πιάτα και στολίζουμε με το αβγοτάραχο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr