Τι τρώμε σήμερα; Κοτόπουλο σκορδάτο, κρασάτο και ριγανάτο αλλά & με λουίζα 

Μια λαχταριστή και νόστιμη συνταγή που θα σας ξετρελάνει! 
 

Υλικά
8 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
60 ml ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες (ή όσο σκόρδο θέλετε)
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
1/3 φλιτζ. τσαγιού γλυκό κρασί
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη (ή δεντρολίβανο ή θυμάρι ή λουίζα στις ίδιες ποσότητες)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4
Προετοιμασία 5΄    Μαγείρεμα 20΄

Ευχαριστούμε θερμά το gastronomos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλευρώνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου, τις τινάζουμε ελαφρώς ώστε να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τότε προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Ελέγχουμε αν έγινε, κόβοντας ένα κομμάτι: αν δούμε ότι στο εσωτερικό του είναι ροζέ, μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
 
Ξεσκεπάζουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε. Το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr