Ο Γιάννης Λουκάκος μας κακομαθαίνει με μια καταπληκτική συνταγή: Υπέροχες πατατές ογκρατέν
Μια νόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 κιλό γάλα
1 κιλό κρέμα γάλακτος
150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
40 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο και το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μη σπάσουν οι πατάτες. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
Στρώνουμε το μείγμα με τις πατάτες ομοιόμορφα σε ταψί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr