Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Ένα ρόφημα που όλοι μας αγαπάμε να πίνουμε...

Συστατικά
110 γρ. σκόνη κακάο
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 πρέζα δυνατό πιπέρι καγιέν
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
900 γρ. γάλα
αρκετά ξυλάκια κανέλας, προαιρετική γαρνιτούρα
ζεστό νερό, προαιρετικά

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά, για περίπου 1 λεπτό.
Ζεσταίνουμε τη βανίλια με το γάλα σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά.
Μειώνουμε τη φωτιά, όταν το γάλα αρχίζει να βράζει, για 6 έως 8 λεπτά.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρις ότου διαλύθουν, για περίπου 2 λεπτά. Αν η γεύση είναι πάρα πολύ έντονη, προσθέτουμε ζεστό νερό και δοκιμάζουμε. Σερβίρουμε ζεστό.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr