O Γιάννης Γκελντής μαγειρεύει στο Eirinika.gr και σας προτείνει για σήμερα - Μοσχάρι φιλέτο στον ατμό!
Αφού πλύνω και κόψω τα λαχανικά, ρίχνω σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσσο και γεμίζω την κατσαρόλα με νερό, λιγότερο από την μέση.
Αφού πλύνω και κόψω τα λαχανικά, ρίχνω σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσσο και γεμίζω την κατσαρόλα με νερό, λιγότερο από την μέση.
Μόλις βράσει, τοποθετώ στην κατσαρόλα μία σίτα ή ένα σουρωτήρι στο οποίο ρίχνω από κάτω το ψιλοκομμένο τζίντζερ, τις πιπεριές και από πάνω απλώνω το φιλέτο το οποίο έχω κόψει σε φέτες με καλό μαχαίρι και αλατοπιπερώνω.
Σκεπάζω την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνω το κρέας να ψηθεί με τα λαχανικά στον ατμό για 25 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ ανακατεύω το λάδι με τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το θυμάρι και δημιουργώ με την χρήση ενός σύρματος το λαδολέμονο μου. Σερβίρω το τζίντζερ,από πάνω τις πιπεριές, από πάνω το κρέας και ολοκληρώνω περιχύνοντας με το λαδολέμονο.
- Χρόνος προετοιμασίας : 15λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος : 40λεπτά
Τα μικρά «δικά μου» μυστικά:
Μια έξυπνη παραλλαγή αυτού του έξυπνου φαγητού είναι να τυλίξουμε τα λαχανικά μας , το ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σε φέτες κομμένες φιλέτο φρέσκου μοσχαριού σε μια μεμβράνη. Το κάνουμε αυτό ατομικά για τις 4 μερίδες. Τις κλείνουμε σε ρολό, τις σφραγίζουμε σαν καραμέλα γυρίζοντας τις άκρες. Βάζουμε μια κατσαρόλα όπως στην ως άνω συνταγή με τα ίδια λαχανικά, αλλά μόλις βράσει βουτάμε τις «καραμελίτσες μας» μέσα σε αυτό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε όπως στην ως άνω συνταγή.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- 600 γρ. μοσχάρι φιλέτο
- 50 γρ. τζίντζερ (ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο)
- 100γρ.κόκκινες πιπεριές
- 100γρ.κίτρινες πιπεριές
- 100γρ.πορτοκαλί πιπεριές
- 200γρ. κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 100γρ. καρότο ξεφλουδισμένο
- 150γρ. πράσο κομμένο στα 2
- 5γρ. αλάτι
- 5γρ.πιπέρι μαύρο
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
- 40 ml λάδι
- χυμό από ένα λεμόνι
- 5γρ.αλάτι
- 2γρ. θυμάρι τριμμένο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr