Σκόπελος, Αλόννησος, Κουφονήσια, Ιθάκη - Εκεί να πάτε λέει η Ηuffington Post στους Ιταλούς! (φωτογραφίες)

Δημοσίευμα της ιταλικής έκδοσης της Huffington Post προσκαλεί τους Ιταλούς τουρίστες να ανακαλύψουν τις ελληνικές ομορφιές, αλλά και να προτιμήσουν τα λιγότερα τουριστικά νησιά.

Δημοσίευμα της ιταλικής έκδοσης της Huffington Post προσκαλεί τους Ιταλούς τουρίστες να ανακαλύψουν τις ελληνικές ομορφιές, αλλά και να προτιμήσουν τα λιγότερα τουριστικά νησιά.
«Ανάμεσα στους πιο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Ρόδος… Παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι μια χώρα που δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθεί κανείς χιλιάδες νησιά, εκ των οποίων μόνο τα 227 είναι κατοικημένα. Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο για την Ευρώπη. Μερικά από τα νησιά που δείχνουν το αρχαίο και αυθεντικό πρόσωπο της Ελλάδας για εκείνους που δεν αναζητούν κοινότυπες διακοπές και όσους δε θέλουν τον μαζικό τουρισμό, είναι οι μικρές Κυκλάδες, η Σκόπελος, η Αλόννησος και άλλα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιταλικό δημοσίευμα.



Στην λίστα με τους πέντε ιδανικότερους προορισμούς συμπεριλαμβάνονται τα Κουφονήσια, που περιγράφονται από την Huffington Post ως τόπος με «υπέροχες παραλίες, από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα, με άγρια ομορφιά αλλά και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ήσυχο περιβάλλον χωρίς θόρυβο από αυτοκίνητα και μηχανάκια».

Η Δονούσα από την άλλη σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα ξεχωρίζει για «τις λευκές αμμουδιές και τα καθαρά κρυστάλλινα νερά».
Όσο για την Ιθάκη, η οποία όπως αναφέρει το δημοσίευμα «έχει γίνει γνωστή από τον Όμηρο και τις περιπέτειες του Οδυσσέα», είναι ένας ιδανικός προορισμός στον ταξιδιώτη που ενδιαφέρεται για την ιστορία, την αρχαιολογία και την ελληνική μυθολογία. «Παρότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά συχνός προορισμός διακοπών, παραμένει αμόλυντη, με μικρά χωριά, απομονωμένες παραλίες και μοναστήρια», γράφει το κείμενο.
Η Φολέγανδρος από την άλλη φημίζεται για «τα καθαρά νερά, τα λευκά σπιτάκια, ενώ δεν προτιμάται από πολλούς τουρίστες εξαιτίας της έλλειψης αεροδρομίου».



Για μοναδική ομορφιά και καταπράσινο περιβάλλον μιλά το δημοσίευμα σχετικά με την Σκόπελο, η οποία «είναι μοναδικής ομορφιάς, ίσως από τα ωραιότερα νησιά όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου».



Όσο για την Αλόννησο η Huffington Post την προτείνει για εκείνους που προτιμούν να περπατούν, που αγαπούν τη φύση και όσους δεν θέλουν να περνούν τα βράδια τους στα μπαρ, αλλά επιλέγουν να απολαύσουν τη παγωμένη μπύρα τους σε κάποια γραφική ταβέρνα, από όπου μπορούν να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα.



Quali sono le isole più belle e meno turistiche della Grecia? Tra le destinazioni più famose e rinomate dai turisti ci sono sicuramente Mikonos, Santorini, Creta, Rodi e tante altre dove tour operators, grandi alberghi, e aereporti hanno fatto di questi posti le mete estive più gettonate d'Europa.


Tuttavia la Grecia è un paese che offre un'infinità di isole, per la precisione 6.000 di cui solo 227 sono abitate. Un fenomeno davvero unico per il nostro continente Europeo.

Ecco alcune isole che mostrano il volto antico e autentico della Grecia, per coloro che cercano una vacanza fuori dal comune e sopratutto lontana dalle destinazioni colpite dal turismo di massa.





Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr