Ο ανατρεπτικός Άκης Πετρετζίκης: Δοκιμάστε την καυτερή ντοματόσουπα με σοκολάτα
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.γ. μπούκοβο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 6
1 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κύμινο
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
γιαούρτι, φέτες αβοκάντο, φύλλα κόλιανδρο, και αραβικές πίτες σε τρίγωνα, για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες το μπούκοβο, και το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια κουτάλα, όποτε χρειάζεται, για περίπου 10 λεπτά.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, την κανέλα, τη ζάχαρη, και το κύμινο, το κάνουμε πουρέ μέχρι να γίνει πολύ λείο και μετά το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, και αλατοπιπερόνουμε. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ συνοδεύοντας με μια κουταλιά γιαούρτι, μερικές φέτες αβοκάντο, φύλλα κόλιανδρο και μερικές πίτες σε τρίγωνα.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr