Κοτόπουλο Kung Pao: Μια διαφορετική και πειραγμένη συνταγή από τον Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 4 μερίδες
700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
4 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας αποξηραμένες καυτερές πιπεριές
1 κουτ. σούπας πιπέρι σετσουάν
4 κουτ. σούπας κάσιους
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
250 γρ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Κόψτε το κρεμμύδι σε μικρότερα κομμάτια και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σοτάρετε το φιλέτο του κοτόπουλου με τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) στο ηλιέλαιο μαζί με τον πολτό σκόρδου. Αφήστε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να ψηθεί το φιλέτο του κοτόπουλου. Προσθέστε μετά τις καυτερές πιπεριές, το πιπέρι σετσουάν, και την σόγια σος. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά και μετά ρίξτε την κρέμα βαλσαμικού και τα κάσιους. Ανακατέψτε και σερβίρετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.
Who is Who:
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr