Σαλάτα τορτελίνι με ρόκα και ψητές πιπεριές δια χειρός Βαγγέλη Δρίσκα - Πεντανόστιμη, εύκολη και ελαφριά!
Μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση, στα πλαίσια της αποτοξίνωσης μετά τις εορτές, μας παρουσιάζει ο αγαπημένος σεφ...
Υλικά για 4 μερίδες
2 πακέτα τορτελίνι με τυρία
500 γρ. ντοματίνια
6 χρωματιστές πιπεριές
1 ματσάκι ρόκα
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
αλουμινόχαρτο
Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, με την ζάχαρη και λίγο αλάτι και ψήστε τα στους 200ο C για 20 λεπτά. Κόψτε τις πιπεριές σε κύβους, και σοτάρετε τες σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίστε τες μόλις μαγειρευτούν. Αφήστε τα ντοματίνια και τις πιπεριές να κρυώσουν.
Ετοιμάστε την σάλτσα ρόκας: Βάλτε στο πολυμίξερ την ρόκα και τον μαϊντανό το κουκουνάρι, τον πολτό σκόρδου, 100 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πολτοποιείστε το μείγμα. Βράστε τα τορτελίνι σε αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Στραγγίστε τα, ρίξτε αρκετό κρύο νερό και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα τορτελίνι με την σάλτσα ρόκας, τις ψητές πιπεριές και τις ντομάτες, σερβίρετε και πασπαλίστε με φρέσκια ρίγανη.
Who is Who:
Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr