Επιδείνωση του καιρού - Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες - Πού θα χιονίσει

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αναμένουμε το Σάββατο 12 Μαρτίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν  από το απόγευμα και μετά, στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 18 στη βόρεια Ελλάδα, 7 έως 21 στη δυτική Ελλάδα, 7 έως 17 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν  από τα νοτιοανατολικά  έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξαίρεση τη βορειοανατολική Ελλάδα όπου θα είναι κυρίως ανατολικοί – βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θεμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές .Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι βροχές από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι ανεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές . Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται  λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι ανεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα  νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr