Το "κόκκινο" χταπόδι στιφάδο που μας φτιάχνει ο Δήμητρης Σκαρμούτσος είναι ό,τι πρέπει για μεσημεριανό
Μια νηστίσιμη & πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι περίπου 1 κιλού
2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
½ κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Διαδικασία
Βάζουμε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 1 κούπα νερό και το ξύδι και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το κόβουμε κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1 κούπα από το ζωμό του από την κατσαρόλα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε διαγωνίως.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χταπόδι και το σωτάρουμε.
Προσθέτουμε και τον πελτέ, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, 1 κούπα ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr