Ο Άκης στα κέφια του: Καταπληκτική σαλάτα με κοτόπουλο και ντρέσινγκ φρούτων
Νόστιμη και χορταστική ότι πρέπει για αυτές τις μέρες...
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
1 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κάθετες φέτες πάχους 0,5 εκ.
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου (βασιλικός, δυόσμος)
ξύσμα από 1 λάιμ
2 αβοκάντο ώριμα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
300 γρ. σαλατικά διάφορα πλυμμένα και κομμένα σε μπουκιές
100 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
Για το ντρέσινγκ
200 γρ. φράουλες
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
3-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
σπόρους παπαρούνας
1 κ.γ. Maggi Νοστιμιά
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα
Τέτοια θα μπορούσαν να είναι 10 φύλλα βασιλικού 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 1 λάιμ.
Αφήνουμε τα κοτόπουλα για 1 ώρα έως ένα βράδυ να μαριναριστούν.
Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα.
Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα για τη σαλάτα μας.
Για τo ντρέσινγκ φρούτων
Βάζουμε στο μούλτι τις φράουλες το λεμόνι, την Maggi νοστιμιά και το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορεί να χρειαστεί περίσσότερο ή λιγότερο λεμόνι και μέλι ανάλογα πόσο ώριμα είναι τα φρούτα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Ρίχνουμε το ξύδι και ενώ χτυπάμε ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Μπορεί να πάρει και περισσότερο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τους σπόρους της παπαρούνας.
Για τη σαλάτα
Βάζουμε 2-3 κ.σ από τη σάλτσα στον πάτο του μπολ.
Στρώνουμε εναλλάξ τα σαλατικά και το αβοκάντο μέσα στο μπολ και απο πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και τις φράουλες κομμένες στα 4.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα όμορφα όμορφα γύρω στη σαλάτα μας.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr