Υπέροχη ελαφριά ανοιξιάτικη σαλάτα με αβγά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Μετά το πολύ φαγητό που φάγαμε αυτή η σαλάτα είναι ότι πρέπει για εμάς! 

Υλικά
Για τη σαλάτα:

3-4 βραστά αβγά, κομμένα στα τέσσερα
½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
12 κόκκινα ντοματίνια, κομμένα στα δύο
5 φλ. μαρούλι (περίπου 1 κιλό), πλυμένα
3 κ.σ. κόκκινα κρεμμύδια τουρσί
3 κ.σ. ραπανάκι τουρσί
2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ:

2 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Βράζουμε τα αβγά για 12 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για 1 λεπτό. Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε στα τέσσερα και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη βινεγκρέτ:

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέτουμε το μαρούλι, το αβοκάντο, την ντομάτα, το μπέικον, το τουρσί κρεμμυδιού και το ραπανάκι τουρσί.

Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα αβγά και σερβίρουμε.

 

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr