Αίθριος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις - Πού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες

Συννεφιασμένη η Κυριακή, με νεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά τόπους θα είναι αυξημένες.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία  θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες σποραδικές μπόρες τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 8 έως 23 στη βόρεια Ελλάδα, 9  έως 23 στη δυτική Ελλάδα, 9 έως 22 στο βόρειο Αιγαίο και από 11 έως 23 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια – νοτιοανατολικά   έως 4 και τοπικά στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες θα ενισχυθούν και θα γίνουν νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη  Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα νοτιοδυτικά θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και πιθανόν τη δυτική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την  Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr