Συγκλονιστικές ταλιατέλες σουπιάς με φάβα, βινεγκρέτ ταραμά & κρέμα βαλσάμικου
Ένα γκουρμέ πιάτο που θα λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ
2 σουπιές κατεψυγμενές
200 γρ. φάβα
1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 κ.σ. μουσταρδα Hellmann’s Μild
¼ φλ. ούζο
50 γρ. ταραμά
100 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Χυμό από 1 λεμόνι
Κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
Αλάτι-πιπέρι
Ευχαριστούμε το chefonair.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη φάβα:
Βράζουμε τη φάβα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι και το ζωμό λαχανικών. Όταν βράσει η φάβα τη χτυπάμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι.
Για τη βινεγκρέτ ταραμά:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον ταραμά, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς και βάζουμε λίγο νερό.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σουπιές σε φέτες κατά μήκος, σαν ταλιατέλες.
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις ταλιατέλες σουπιάς και σβήνουμε με ούζο. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ταραμά. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες σουπιάς και προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και τη φάβα.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr