Βίντεο: Φτιάξτε βήμα-βήμα όπως ο Άκης Πετρετζίκης cheesecake με δημητριακά!
Ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει
Συστατικά
Υλικά για τη βάση
1 συσκευασία Fitness με σοκολάτα
150 γρ βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
Υλικά για τη γέμιση
¼ της κούπας (60 ml) χυμό από 2-3 μανταρίνια
ξύσμα από 5 μανταρίνια
2 ζελατίνες (4 γρ.)
600 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 πρέζα αλάτι
1 ¼ της κούπας (300 γρ.) κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα
τα φιλέτα από τα 2-3 μανταρίνια
λίγο μέλι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα δημητριακά μέχρι να θρυμματιστούν καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα, 26 ή 28 εκ. με αποσπώμενη βάση, και πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα ποτήρι για να το στρώσουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 20-30 λεπτά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το χυμό μανταρινιού και τις ζελατίνες και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη μας για περίπου 5 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφατέψουν, για περίπου 2 λεπτά (Με μία μαρίζ φροντίζουμε να παίρνουμε από τα τοιχώματα όλο το μείγμα που μένει στην άκρη). Χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά μέχρι να σπάσει τελείως η ζάχαρη.
Σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να πάρει την υφή από στραγγιστό γιαούρτι για περίπου 20''-30''.
Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα από τα μανταρίνια και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζελατίνη με τον χυμό μανταρινιού ίσα-ίσα να λιώσει η ζελατίνη για 30'' περίπου. (Εναλλακτικά βάζουμε το μπολάκι μας στα μικροκύματα για 30'', στα 800 watt μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και να βγάζει μπουρμπουλήθρες το μείγμα στις άκρες).
Προσθέτουμε στη γέμιση την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, ρίχνουμε όλη την γέμιση από πάνω και απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με τα φιλέτα μανταρινιού βουτηγμένα σε λίγο μέλι.
Tip
Μπορείτε να κάνετε την συνταγή και με πορτοκάλια!
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr