O Άκης μπαίνει στην κουζίνα & ετοιμάζει φανταστικά Corn Dogs - Δοκιμάστε τα & εσείς

Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!

Συστατικά
12 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση
 220 γρ. αλεύρι
210 γρ. καλαμποκάλευρο
35 γρ. ζάχαρη
 2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
λίγο πιπέρι
360 γρ. γάλα
2 αυγά
1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά (καλαμποκάλευρο, αλεύρι, μπέικιν, σόδα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι) και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε.

Ενοποιούμε τα υλικά και από τα 2 μπολ, ανακατεύουμε , έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ σφικτό, αλλά ούτε και πολύ αραιό, και ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί.

Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια από σουβλάκι και τα βουτάμε μέσα στη ζύμη ένα ένα, έτσι ώστε να καλυφθούν τα λουκάνικα.

Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα φαρδύ σκεύος για να χωράνε τα ξυλάκια.
Βάζουμε ένα ένα τα λουκάνικα μέσα στο λάδι κρατώντας τα απο το ξυλάκι μέχρι να ψηθεί λίγο η άκρη της ζύμης και να ξεκινήσει να επιπλεέι.
Τότε το αφήνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο στο επόμενο.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο λάδι για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr